Важливим елементом вступної кампанії цього року є надання можливості вступникам подавати заяви в електронній формі.

Тепер не тільки особи, які вступають на базі повної загальної середньої освіти, але й ті, хто планує вступ на основі базової середньої освіти, можуть подати документи  за допомогою електронних кабінетів. Цим можуть скористатися і вступники, які перебувають за межами України. 

Заява в електронній формі подається вступником шляхом заповнення електронної форми в режимі онлайн з накладанням електронного кваліфікованого підпису.

             При Приймальній комісії Харківського механіко-технологічного фахового коледжу імені О.О.Морозова буде функціонувати консультаційний    центр  для  допомоги  створення  електронних кабінетів.

Для вступу за кошти  регіонального бюджету вступники складають  індивідуальну усну співбесіду та подають мотиваційний лист. 

На сайті коледжу  опубліковані вимоги та зразок до написання мотиваційних листів

Вступники складають  індивідуальну усну співбесіду з української мови та математики, за результатами якої виставляється одна позитивна оцінка. Індивідуальна усна співбесіда проводиться в один етап, дистанційно через ZOOM, Google meet, viber, skape. 

Для уникнення непорозумінь між  вступником і коледжем під час проведення дистанційної індивідуальної усної співбесіди з дозволу вступника ведеться відео-фотофіксація  або аудіозапис.  Згоду вступник надає  до моменту початку зйомки письмово або усно.

 Перед початком індивідуальної усної співбесіди члени комісії  ідентифікують особу,  що підключилась до індивідуальної усної співбесіди дистанційно, за допомогою  використання відео з пред’явленням вступником на камеру документів, що посвідчують його особу (зокрема,          з використанням Дії).

          Для вступників, які претендують на навчання тільки за контрактом, достатньо подати необхідні документи та мотиваційний лист. Варто зазначити, що мотиваційний лист розглядається Приймальною комісією коледжу і використовується для складання рейтингового списку вступників. Але виставлення балів за такі листи не передбачено.

Середній бал свідоцтва про базову загальну середню освіту

 в конкурсному балі не використовується.

Цього року подання необхідних документів здійснюється через електронні кабінети вступників.

Де відповідні файли, які завантажуються в електронні кабінети є обовя’зковим накладання на них кваліфікованого електронного підпису (КЕП) вступника.

Кваліфікований електронний підпис (КЕП) можна отримати абсолютно безкоштовно.

Отримати підпис ОФЛАЙН, вам потрібно особисто звернутися до одного з надавачів послуги: https://czo.gov.ua/ca-registry

Отримати підпис ОНЛАЙН, клієнти Приват-Банку, деталі за посиланням https://acsk.privatbank.ua/main

ДП Дія, для отримання підпису придбайте сертифікат КЕП в одному із пунктів надання послуг. Деталі за посиланням: https://ca.diia.gov.ua/contacts

Підписання документів Дія. Деталі за посиланням:
https://sign.diia.gov.ua/

Інструкція для підписання та считання підпису. Деталі за посиланням: https://ain.ua/ru/2020/04/24/podpis-dokumentov-v-diia/

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України.

Підтримка онлайн, Деталі за посиланням: https://anydesk.com/ru