8 серпня 2022 року  відбулася зустріч студентів першого курсу               та їх батьків з адміністрацією Харківського механіко-технологічного фахового коледжу імені О.О.Морозова в онлайн режимі на платформі Zoom.

Відкриваючи роботу конференції, заступник директора Тетяна Миколаївна Бєлова  наголосила на тому, що в складних умовах сьогодення, зумовлених  ситуацією воєнних дій в Україні , перед усіма учасниками освітнього процесу постали непрості виклики, які вимагають чіткої, злагодженої та свідомої партнерської взаємодії з боку викладачів, студентів і батьківської спільноти.

     Для цьогорічних першокурсників  вступна кампанія була дещо відмінною  від традиційної. І саме навчання розпочнеться з дистанційного формату.  У коледжі розуміють, що перший навчальний семестр є чи не найважчим, адже він адаптаційний: перехід від шкільної освіти до  фахової передвищої освіти. Студентам нелегко дається дистанційне навчання, ще й у адаптаційний для першокурсників період.

Про особливості організації освітнього процесу в умовах дистанційного навчання­, безпечну поведінку студентів у цифровому середовищі, адаптацію студентів нового набору говорила завідувач відділення Ольга Іванівна Проскуріна. Особливу увагу Ольга Іванівна звернула на пропуски занять та консультації.

Завідувач навчально-методичного кабінету Ігор Петрович Смирнов познайомив першокурсників та іхніх батьків із системою дистанційного навчання, якою коледж вже користується кілька років. В основі системи лежить платформа управління курсами, також відома як система управління навчанням Moodle. За допомогою Moodle студент отримує завдання, надсилає виконані завдання для перевірки викладачем, за електронним журналом відстежує свою успішність.

Також для проведення занять  в онлайн-режимі в коледжі широко застосовується Zoom. За його допомогою проводяться відеоконференції, вебінари, дистанційні уроки, семінари, ділові ігри, лабораторні роботи, практикуми, консультації та інші форми навчальних занять. Крім того, додатково використовуються різні месенджери. Дистанційне навчання передбачає наявність у студентів доступу до інтернету, тому увага батьків була звернена на створення прийнятних умов для успішного навчання своїх дітей.

До обговорення  залучилися першокурсники та батьки. Центральним питанням, навколо якого відбувалося спілкування, було питання якості результатів освітнього процесу в дистанційних умовах. Батьки отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

          Після загальної  конференції відбулися збори у групах. Їх провели класні керівники  Олександра В’ячеславівна  Чеботарьова та Віктор Михайлович Карпіченков.

Безумовно, проведення нинішньої онлайн-конференції в коледжі засвідчує копітку працю всього педагогічного колективу і небайдужість батьківської спільноти до освітніх проблем студентів-першокурсників   і закладу в цілому. А там, де зусилля об’єднуються на досягнення спільного результату, безперечно, має бути і спільний успіх.