Міжнародний день грамотності – один з міжнародних днів,                    що відзначається в системі Організацій Об’єднаних Націй. Цей день щорічно святкується 8 вересня відповідно до рішення 14-ї сесії ЮНЕСКО. Мета міжнародного дня грамотності – відзначити, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому.

Мабуть, недаремно це свято припадає на початок навчального року. Кожен учень, студент має можливість розпочати його як слід: старанно            і наполегливо вчитися і бути вдячними за шанс стати грамотною, високоосвіченою людиною.

У Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі            імені О.О. Морозова також долучилися до святкування Міжнародного дня грамотності. Класними керівниками були проведені онлайн години спілкування «Шляхи до мовної майстерності», «Національний скарб – знання». Молоде покоління переконане в тому, що грамотність – це запорука успіху будь-якої людини.

Від усього педагогічного колективу хочеться побажати нашим студентам цілеспрямовано, невтомно працювати над собою, вірити у власні сили, вільно орієнтуватися в сучасному світі, залишатися грамотними людьми.