11 вересня в Україні відзначається День танкістів, встановлений згідно з Указом Президента від 29 серпня 1997 року. Україна має багаторічну історію становлення та розвитку танкових військ, які є важливою складовою бойового потенціалу Збройних Сил України.

Викладачі Карпіченков Віктор Михайлович і Володимиров Сергій Іванович провели онлайн конференцію для студентів перших курсів з нагоди Дня танкістів.

Танкові війська можна сміливо назвати «бронею» піхоти – без них піхотинці як без рук – не підуть у наступ і не зможуть утримувати здобуті позиції. Російська збройна агресія щодо України багато чого змінила – вперше з часів Другої світової війни на території Східної Європи, а саме на кордонах України, відбувабтьсяся танкові бої. Українські танкісти беруть активну участь у визволенні населених  пунктів рідної землі. Проявляють себе воїни-танкісти  в жорстоких боях з російським агресором .

Бойовий дух,  патріотизм танкістів є однією із важливих складових непереможності Збройних Сил України. Вони щодня демонструють мужність, героїзм та щиру відданість Українському народові. Бойові подвиги воїнів-танкістів вписали немало славних сторінок у історію нашої незалежної держави. Безстрашні і готові до подвигу, яскравими прикладами яких є дії танкових підрозділів у найгарячіших точках російсько-української війни. Багато в чому саме завдяки їм вдалося зупинити наступ російських військ.

Чимало українських танкістів загинуло, захищаючи батьківщину, чимало з них нагороджено за виявлені мужність і героїзм. Схиляємо у журбі голови перед пам’яттю воїнів-танкістів, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Вічна їм пам’ять! Вони стали легендами незламності та сили людського духу неоголошеної російсько-української війни.

  Висловлюємо вдячність працівникам української танкобудівної галузі. Харківський завод ім. Малишева, Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім.Морозова і Харківський бронетанковий завод, на яких працюювали і працюють сотні випускників нашого коледжу,   єдиний у своєму роді, найбільший танкобудівний комплекс країни. На заводі імені Малишева були створені легендарні машини: Т-34 і Т-35. 

Сьогодні в день, коли українці шанують своїх лицарів вдягнених в броню, що стійко стоять на захисту інтересів нашої країни,  вітаємо всіх воїнів-танкістів, які 8 рік поспіль являються броньовим щитом нашої держави, стійко обороняють її Незалежність. І не тільки відбиваються напади, а й нарощують свою міць.