17 вересня вся країна відзначала День працівника цивільного захисту України-професійне свято всіх працівників аварійних служб, пожежної  охорони та інших спеціальних формувань.

Викладачі Чеботарьова Олександра В’ячеславівна, Варютта Тамара Іванівна та Володимиров Сергій Іванович провели онлайн годину спілкування «День рятувальника – професійне свято тих, хто допомагає і рятує» для студентів перших курсів з використанням платформи ZOOM.

У цей непростий для країни час, у війні з Росією внесок українських рятувальників неоціненний. Тепер на цих мужніх людях  не тільки бойовий одяг, а і бронежилет. Вони  працюють під обстрілами та рятують життя за будь-яких умов, ризикуючи власним. Саме вони першими бачать на власні очі те горе, яке принесла російська армія на нашу землю

Після початку повномасштабної війни саме представники цієї професії щоденно рятують десятки людей: допомагають боротися з руйнівними наслідками ворожих бомбардувань, на їх плечах лежить місія з порятунку людей, пошуку постраждалих під завалами, збереженню якомога більше життів, розмінування  территорії. Серед рятувальників у штаті НС є медики, верхолази, водолази, водії.  Все це рятувальники роблять з ризиком для свого життя.   Рятувальниками України працюють не тільки люди, але навіть тварини, такі як пес Патрон.

Під час виконання своїх обов’язків віддали власні життя                             43 рятувальники, 144 отримали поранення, а восьмеро потрапили у полон до ворога. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення головна рятувальна служба країни здійснила вже понад 50 тис. виїздів на ліквідацію наслідків російських обстрілів, врятувала життя майже 2 тис. людей і евакуювала понад 2 млн українців.

          Під час  спілкування було розглянуто теми: «Що таке війна?», «Радіація і ми», «Особиста цінність та безпека»,  «Вберегтися і вижити». «Про взаємодопомогу один одному», «Волонтерська діяльність». Розповідь викладачів супроводжувалося презентацією «Знати, щоб передбачати, передбачати, щоб діяти». Студенти ознайомилися з правилами  безпеки та поведінки в умовах надзвичайної ситуації воєнного характеру.

Студенти і викладачі висловили слова вдячності співробітникам ДСНС за  героїзм, відвагу, за готовність прийти на допомогу кожному!