26 вересня відзначають Європейський день мов, як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. У такий день варто згадати те, що українська мова посідає 2-ге місце у світі за милозвучністю після італійської.

Свято було запроваджено у 2001 році Радою Європи на підтримку лінгвістичного розмаїття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.

Цього дня в 45 країнах континенту відбуваються заходи, спрямовані на вивчення нерідних мов, передусім малих, рідкісних мов, мов нацменшин та мов, якими розмовляють мігранти. Мета проведення Європейського дня мов полягає в приверненні уваги до мовного й культурного різноманіття Європи, яке треба не лише підтримувати, але й усіляко поглиблювати, розширюючи діапазон мов, якими люди спілкуються протягом життя, розвивати мовні навички, зміцнюючи тим самим взаєморозуміння між народами.

Студенти та викладачі Харківського механіко-технологічного фахового коледжу імені О.О. Морозова також приєдналися до святкування Європейського дня мов. Викладачами англійської та української мов Маляровою Аліною Анатоліївною та Ромащенко Ольгою Олександрівною було проведено виховний захід в онлайн режимі на платформі Zoom. Першокурсники з великим задоволенням взяли участь у цьому заході, мали можливість прослухати інформацію про різні країни, а також найактивніші студенти взяли участь у вікторинах на знання іноземних мов. 

Отже, пам’ятаймо про те, що вивчення будь-якої іноземної мови розкриває перед нами нові можливості, робить багатшим наш духовний світ. Ми європейці настільки, наскільки ми українці. І лише відчувши себе справжнім українцем можна збудувати свій український дім з європейськими стандартами.