У величному мовному запасі вибрати потрібне слово – то велике вміння. Слово може стати і ніжною запашною квіткою, і живою водою,       що повертає віру в добро, і гострим ножем, і розпеченим залізом, і брудом. Так ми навчаємо своїх студентів любити рідну мову.

11.10.2022 року у Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі  імені О. О. Морозова  викладачем вищої категорії Ромащенко Ольгою Олександрівною було проведено відкрите заняття з навчальної дисципліни «Українська мова» на тему: «Основні групи фразеологізмів, багатозгачність, синономія та антономія  фразеологізмів» для студентів  групи 337-К-Д-1. Заняття проходило за чітко розробленим планом, складеному відповідно до програми. Структура заняття відповідала зазначеним нормам для навчальних занять.

Різноманітність і доцільність форм роботи на занятті стимулювали творче мислення у студентів.

Протягом практичного заняття студенти виступали не пасивними спостерігачами, а активно комунікували, спільно з викладачем визначали мету та мотивацію своєї навчальної діяльності, закріплюючи матеріал            та підводили підсумки роботи. Викладач уміло поєднала своє пояснення        із самостійною роботою студентів, вдало використала можливості програми для організації відеоконференцій Zoom. Такий підхід до підготовки                та проведення практичного заняття дозволив реалізувати завдання сучасної освіти щодо формування таких важливих компететностей як уміння вчитись, самоосвітньої, комунікативної та інформаційної. На занятті майстерно підтримувався зворотний зв’язок. Після кожного блоку заняття Ромащенко О..О. узагальнювала опрацьоване і акцентувала увагу студентів на найважливіших і складних питаннях.

Під час обговорення викладачі, які були присутні на занятті, відзначили добру психологічну атмосферу та використання викладачем методичних прийомів для досягнення поставленої мети. Заняття було проведено на високому методичному рівні.