День захисників і захисниць України ми відзначаємо 14 жовтня, як символ нерозривного зв’язку всіх поколінь захисників України, як пам’ять про тих, хто в різний час захищав нашу землю від ворога і охороняє її зараз, коли йде війна.

До Дня захисників і захисниць України 14 жовтня для студентів               І курсу   ХМТФК імені О. О. Морозова під керівництвом викладача предмета «Захист України» Володимирова Сергія Івановича спільно з керівником фізичного виховання Гранковським Анатолія Вікторовича  проведено онлайн конференцію.

          Під час розповіді викладачів та запропонованої презентації студенти мали можливість зазирнути до сторінок історії та згадати про  предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність (козаки,  Січові Стрільці, воїни УПА). На їх славних прикладах  ми, українці, відроджуємо власну гідність, національну самоповагу та свідомість.

            Події 2022 – вже частина світової історії.  Збройні сили України  витримують потужні ворожі удари.  Вони показали, що значить бути українцем, мати сміливість боротися за свою свободу.

У жорстоких боях, під сталевим дощем російських снарядів збройні сили тримаються за кожний клаптик своєї землі. Вони  зупинили ворожу навалу і поховали міф про непереможність російської армії. Сучасні захисники України – це ті, для кого поняття – честь, гідність, сила, відповідальність – не просто слова. Це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

Переглянута презентація справила враження на присутніх, адже всі ми розуміємо, що нам є що цінувати і берегти, що наші герої живуть з нами поруч і ми їм надзвичайно вдячні. По закінченню конференції студенти Задорожній  Дмитро,  Коханов Андрій,   Солов’ян Володимир,   Котьолкіна Домініка,  Шишков Віталій привітали  зі  святом: «Захисники та Захисниці України, низький уклін Вам і особлива шана. Нехай це свято відважних і мужніх людей завжди буде мирним і радісним, а любов до України й людська шана надихають на нові звершення у благородній справі служіння рідному народові! У свято Покрови нехай Божа Матір буде прихильною до кожної  родини, до нашої рідної України.  Щиро бажаємо усім нам найшвидшої перемоги! »

Слава захисникам України!

Слава Україні! Героям Слава!