7 листопада 2022 року відбулося чергове засідання педагогічної ради Харківського механіко-технологічного фахового коледжу імені О. О. Морозова  в режимі онлайн, на якому було підведено підсумки роботи за вересень-жовтень.

Роботу засідання педагогічної ради розпочала заступник директора коледжу Тетяна Бєлова, яка ознайомила колег із порядком денним.

На початку засідання педагогічної ради заступник директора коледжу Тетяна Бєлова проінформувала педагогічний колектив про роботу за вересень-жовтень, відзначила проведені навчальні та виховні заходи та розглянула актуальні питання щодо подальшої освітньої  діяльності колективу коледжу під час дії правового режиму воєнного стану в Україні. Як заступник голови атестаційної комісії Тетяна Бєлова доповіла про атестацію педагогічних працівників коледжу у 2023 році, акцентуючи увагу на виконанні атестаційною комісією коледжу заходів по підготовці і проведенню атестації педагогічних працівників відповідно до графіка роботи комісії. Для систематизації педагогічної діяльності у міжатестаційний період викладачами, які атестуватимуться, створюватимуться портфоліо.

Одним із нагальних питань, було питання  освітнього процесу із застосуванням технологій дистанційного навчання та введення електронних журналів, з яким виступив завідувач методичного кабінету Ігор Смирнов.

Класні керівники академічних груп та голови циклових комісій доповіли про підсумки атестації студентів за вересень-жовтень та проведення батьківських зборів в онлайн режимі. Ця форма до вподоби батькам, адже, завдяки технічним засобам, вони можуть спілкуватися з класним керівником і викладачами досить часто та отримати оперативну інформацію про успіхи свого сина або доньки у навчальній та позанавчальній діяльності.

Під час засідання педагогічної ради обговорили процес адаптації студентів нового набору до освітнього процесу. З цього питання з доповіддю виступили  завідувач відділення Ольга Проскуріна та класні керівники перших курсів Олександра Чеботарьова ті Віктор Карпіченков, які зосередив увагу присутніх на важливості своєчасної допомоги першокурсникам у пристосуванні до умов студентського життя як психологічно, так і соціально.

У наступному виступі відповідальний секретар приймальної комісії Жанна Толмачова доповіла про роботу з професійної орієнтації учнів загальноосвітніх шкіл як надійного фундаменту для майбутньої вступної кампанії і якісного набору студентів у 2023 році.

На засіданні педагогічної ради також були розглянуті клопотання від викладачів про визнання результатів підвищення кваліфікації.

Робота педагогічної ради в дистанційному форматі супроводжувалась творчою та доброзичливою атмосферою. Дякуємо всім учасникам педагогічної ради, що долучилися до засідання в режимі онлайн. Розуміючи, що подальший успіх залежить від наших зусиль, бажання працювати та віри у завтрашній день, бажаємо педагогам креативних ідей, творчих здобутків, при цьому дбаючи про власне життя і здоров’я та життя і  здоров’я оточуючих. За результатами роботи педагогічної ради прийнято ряд рішень, які у подальшому визначатимуть головний вектор роботи та розвитку коледжу.