Щорічно 9 листопада наша держава відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено Указом Президента України від 6 листопада 1997 року на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія.

          Український народ має багату історію, він створив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. І найголовнішою ознакою, яка дає нам право називатися нацією, є мова – наша найбільша духовна цінність і наша суть. У глибинах української мови – життєвий досвід, філософський розум, витончений естетичний смак і поетичне чуття.

            Підтримка нашої культури, традицій та мови в період повномасштабної війни посилює нас і послаблює ворога. Тому мова – не просто наш духовний скарб, але й головна наша зброя в боротьбі з окупантом. Тож кожному  громадянину нашої держави потрібно дбати про те, щоб українська мова не лише була, але й розвивалась та передавалась з покоління в покоління.

          Щороку саме в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, а також проводиться Всеукраїнський диктант національної єдності. До цієї доброї традиції завжди долучаються викладачі та студенти Харківського механіко-технологічного коледжу імені О.О. Морозова.

          Колектив нашого навчального закладу закликає всіх любити й вивчати українську мову, спілкуватися і творити нею! Підтримуючи цей наш скарб, ми об’єднуємо і зміцнюємо Україну!