Свято було засновано у 1985 році з ініціативи Генасамблеї ООН. В Україні ж його офіційно визнали 10 грудня 2003 р. постановою Кабінету Міністрів.

Попри те, що волонтерський рух розпочався у нашій країні у 90-х роках, найбільшого масштабу набув з Революції Гідності та початку військової агресії Росії проти України. Після 24 лютого 2022 року, коли Росія розпочала неспровоковану та криваву повномасштабну війну проти України, волонтерам знову довелося мобілізувати свої сили, аби забезпечити мільйони людей – від вимушено переміщених осіб до бійців ЗСУ. Від їжі, одягу до техніки – наші військові все ще потребують допомоги волонтерів, і з початком зими навантаження лише зросло.

Не забуваймо про волонтерів з усього світу, які також стали на захист нашої держави та громадян, приймаючи тих, хто рятувався від війни, передаючи тони гуманітарної допомоги, грошей і устаткування для ЗСУ, лікуючи поранених і навчаючи військових.

До волонтерського руху під час збройного вторгнення російської федерації на територію України залучилися і студенти нашого коледжу:

Зозуля Юлія, група 329 –К-4, Деомідов Павло, група 331-К-3,

Третьяков Данило, група 334 –К-2,  Волкова Вероніка, група  334 –К-2

          Уклінно дякуємо  вам, дорогі волонтери, за вашу турботу,  підтримку  і допомогу!