10 грудня кожного року людство святкує міжнародну подію   –      День прав людини.

Офіційне проголошення Міжнародного Дня прав людини здійснилося у 1950 році  за ініціативи Організації Об’єднаних Націй. Його головна мета  – торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного. Саме про це говорили   викладачі  і студенти коледжу на науково-практичній конференції, присвячений міжнародному Дню захисту прав людини, яка відбулась у Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі імені О. О. Морозова 8 грудня2022 року. Організатор конференції Тамара Іванівна Варютта, викладач соціальних дисциплін.

В рамках онлайн-конференції відбулось обговорення актуальних питань  прав людини у нашій державі згідно Конвенції ООН.  Студенти        ІV курсу  ознайомились з Загальною декларацію прав людини — документом, у якому проголошено невід’ємні права, притаманні кожній людині незалежно від її раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного чи соціального походження, майнового, станового або іншого становища. Декларацію перекладають частіше, ніж будь-який інший документ у світі

Під час проведення заходу студенти були не лише слухачами, а й активними учасниками заходу, знайомились із статтями Декларації прав людини, Конституцією нашої держави, розглядали питання внеску України до Декларації прав людини. Особливу увагу приділили розповіді про  воєнні злочини та порушення прав людини росіянами в Україні.