27 березня 2023 року в on-line режимі на платформі Zoom відбувся захист курсових проектів з дисципліни «Технологія машинобудування» студентів групи 329-К-4 спеціальності 133 Галузеве машинобудування, освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології в машинобудуванні»

На захисті курсового проекту у складі комісії були присутні: Бєлова Тетяна Миколаївна, заступник директора, Руденко Олексій Олексійович, голова циклової комісії, викладач дисципліни «Технологія машинобудування», Проскуріна Ольга Іванівна, завідувач відділення, викладач економічних дисциплін, Смирнов Ігор Петрович, завідувач навчально-методичного кабінета, к.т.н, викладач дисциплін фахової підготовки, Хватова Інна Володимирівна, викладач дисциплін фахової підготовки.

В умовах воєнного стану та дистанційного навчання, всі студенти групи 329-К-4 виконали і захистили курсові проекти з дисципліни «Технологія машинобудування» вчасно та на достатньо високому рівні.

В ході виконання курсових проектів з дисципліни «Технологія машинобудування» кожним студентом було розроблено технологічний процес обробки заданої деталей. На підставі креслення деталі був проведений аналіз технологічності деталі, розраховані параметри заготовки, складений маршрутний процес обробки деталі, обрані припуски на обробку деталі. Було здійснено вибір обладнання, ріжучого і допоміжного інструменту. Наведено характеристики технологічного обладнання. Виконані  розрахунки режимів різання і норм часу. Розроблено розрахунково-технологічну карту операції, що виконується на верстаті з ЧПК. За допомогою використання сучасних САПР було складено керуючу програму обробки деталі на верстаті з ЧПК. Виконано моделювання та  анімацію обробки деталі на верстаті з ЧПК.

Окремо слід відзначити студентів: Павла Безрука, Владислава Бея, Андрія Шевченка, Артема Меренкова, Євгена Сезіка, Юлію Зозулю, Андрія Цибіна, які виступили з найкращими доповідями та презентаціями. Студентами отримано навички   з проєктування технологічного процесу механічної обробки заданої деталі та  програмування  технологічних  процесів  для автоматизованого обладнання, відповідно до основних умов та вимог  в розвитку машинобудування на сучасному етапі та підготовка фахівця до виконання професійних обов’язків.