На четвертому курсі Харківського механіко-технологічного фахового коледжу імені О. О. Морозова відбулися  збори студентів і батьків, які проходили дистанційно на платформі Zoom. Оскільки це випускний курс, особлива увага приділялася освітньому процесу на завершальному етапі навчання, відпрацюванню практичних навичок від час переддипломної практики, підготовці до дипломного проєктування, співпраці «викладачі-студенти-батьки» задля спільної мети – підготовки висококваліфікованих спеціалістів.

 Студенти  завершають навчання, остання екзаменаційна сесія у стінах коледжу. На жаль, вчитися їм довелося у складних умовах – спочатку пандемія COVID-19 з карантинними обмеженнями і дистанційним навчанням, а з лютого 2022 року – розв’язана росією війна проти України.

Виступаючи перед батьками на зборах, заступник директора Тетяна Миколаївна Бєлова особливу увагу звернула на особливості освітнього процесу в умовах воєнного стану, на спільну турботу батьків і викладачів про безпеку студентів. Як і не зайве контролювати навчання своїх дітей, тримати постійний зв’язок з керівником групи, повідомляти про проблеми зі світлом чи інтернетом. Батьки мають право побувати на консультаціях при дистанційному навчанні – своєрідна взаємовідвідуваність, коли можна побачити і почути, як засвоюється навчальний матеріал студентами. Бо саме співпраця студентів, викладачів і батьків може забезпечити хороший результат.

Тим більше, це завершальний курс, за кілька місяців студенти стануть випускниками і приступлять до самостійної роботи уже як фахівці. Як наголосила заступник директора Тетяна Миколаївна, «період складний, бо доведеться захищати диплом. І всі зацікавлені – і студенти, і викладачі, і батьки – успішно його захистити».

Голови випускових комісій Віктор Михайлович Карпіченков, Леонід Ізидорович Ровенський, Олексій Олексійович Руденко  розповіли, що навчання уже фактично завершене, попереду у студентів лише переддипломна практика і захист диплома. Викладачі ознайомили з умовами  проведення консультацій. Батьки змогли почути, як студенти проходитимуть переддипломну практику в онлайн режимі та будуть працювати над дипломним проєктом.

Підготовка до переддипломної практики та написання диплома– основна тема виступу завідувачки відділення Ольги Іванівни Проскуріної. На жаль, коронавірус і війна внесли корективи у цю важливу складову освітнього процесу. Тому використовуються всі можливості відпрацювання практичних навичок під час консультацій.

Адміністратор ЄДЕБО Жанна Леонідівна Толмачова ознайомила  з питанням  особливостей реєстрації на НМТ у 2023 році. Змістовним був виступ відповідального секретаря приймальної комісії ХНАДУ Олександра Вікторовича Щукіна про умови вступу до вищів. З зацікавленістю був прослуханий профорієнтаційний  виступ старшого інспектора з особливих доручень відділу зв’язків з громадкістю Управління патрульної поліції в Харківській області Євгенія Вікторовича  Ведмедері.

Завершуючи спілкування з батьками, заступник директора Тетяна Миколаївна Бєлова   закликала усіх «берегти себе і ближніх та разом наближати перемогу». Після загальних зборів відбулася година спілкування батьків з керівниками груп Ольгою Олександрівною Ромащенко, Леонідом Ізидоровичем Ровенським, Олексієм Олексійовичем Руденко.