25.04.2023 р. в рамках проведення декади ЦК соціально – економічних дисциплін у Харківському фаховому  механіко – технологічному коледжі було проведено тематичну зустріч викладачів та студентів на тему: «Волонтери – люди доброї волі»

Студенти розповіли про значення та історію виникнення волонтерства, причини та особливості небайдужого ставлення до людей, прояв таких почуттів як «милосердя», «доброта», «безкорисливість». Ведучі відмітили, що за час з моменту початку війни Люди, які не взяли зброї до рук, допомогали наближати перемогу в інший спосіб – благодійністю в та волонтерством.

Альберт Шматко привів рядки вірша:

«Пишаюсь я козацьким духом,

Незламним, сильним та міцним,

Потужним волонтерським рухом,

Та як народ наш – вольовим».

Але не тільки дорослі займаються цією допомогою, а й діти. Дуже зворушило виглядав відео-сюжет про дітей молодшого шкільного віку у Валках на Харківщині, які для потреб ЗСУ на автошляхах збирали гроші  й за декілька днів зібрали 9 тисяч грн..

На заході виступила студентка коледжу Зозуля Ю., яка розповіла про свій досвід заняття волонтерством та допомогу мешканцям рідного міста.

Студенти обговорили безліч прикладів волонтерства у Харкові та області з розбору завалів порушених будинків, спасіння людей та «братів наших менших», роздачі їжі та речей нужденним.

Всі учасники дійшли висновку: щоб бути волонтером – не потрібно мати мільярди доларів чи євро,просто потрібно мати бодай крихту любові – до Батьківщини, до ближнього, до життя.