В Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі імені О. О. Морозова в онлайн-режимі відбувся День кар’єри «Випускник – 2023». Уже вкотре наш навчальний заклад проводить таку акцію, скеровану на допомогу студентам у подальшому їх навчанні, працевлаштуванні та професійному становленні.

Перед випускниками виступив Ігор Іванович Якименко, начальник відділу охорони праці ДП «Харківський бронетанковий завод», який розповів про підприємство, ознайомив з вакансіями, потребами ринку праці, з умовами подальшого працевлаштування, запропонував студентам проходження виробничої практики. Заступник директора коледжу Тетяна Миколаївна Бєлова зачитала лист-запрошення адміністрації ДП «Завод імені В. О. Малишева» на постійне працевлаштування випускників за робітничими спеціальностями.

Євгеній Вікторович Ведмедеря, старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадкістю Управління патрульної поліції в Харківській області ознайомив з умовами працевлаштування в патрульну поліцію.

Відповідальний секретар приймальної комісії ХНАДУ Олександр Вікторович Щукин ознайомив присутніх з особливостями та основними етапами вступної кампанії 2023 року, зокрема, наголосив на правилах прийому в університет за скороченими термінами підготовки.

Були запрошені до виступів представники вищих навчальних закладів міста Харкова: Вікторія Михайлівна Бурдейна, Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Віталій Леонідович Чухліб, Національний технічний університет «ХПІ», Анна Ігорівна Аніщенко, Харківський національний університет міського господарства імені О. М. Бекетова, Тетяна Юхимівна Василець, Українська інженерно-педагогічна академія, які розповіли про свої факультети і запросили випускників коледжу на навчання.

Також студенти та учні мали можливість в онлайн-режимі індивідуально спілкуватись з запрошеними гостями.

День кар’єри «Випускник-2023» пройшов у дружній, конструктивній атмосфері. Відвідуючи такі заходи студенти мають змогу отримати інформацію щодо шляхів професійного зростання та кар’єрних можливостей.