У житті кожної людини є момент, коли необхідно ухвалити для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію. Вибір професії, яка відповідає інтересам, нахилам і особливостям особистості молодої людини, – завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку. Тому колектив коледжу в рамках профорієнтаційної кампанії-2023  проводить цілеспрямовану роботу з формування інтересу й любові до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб учні добре орієнтувалися у світі професій, актуальних у місті, районі, регіоні.

 З метою сприяння професійному самовизначенню молоді, формуванню позитивного ставлення до професій, що користуються попитом на ринку праці, та з метою поширення інформації про Харківський механіко-технологічний фаховий  коледж імені О. О. Морозова  25 квітня 2023 року викладачі разом зі студентами закладу взяли участь у профорієнтаційному заході «День відкритих дверей». Адже не секрет, що ефективність майбутньої вступної кампанії прямо залежить від професійної орієнтації майбутніх абітурієнтів.

          За ініціативи керівництва коледжу було запрошено  учнів 9-х класів  на чолі з класним  керівником Анною Махіня ЗОШ №111 м.Харкова. Захід відбувся в онлайн-режимі на платформі ZOOM.

Під час онлайн-зустрічі школярі отримали докладну інформацію про структуру коледжу, спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців. Також наголошувалося на перевагах навчання в нашому закладі, серед яких: зручність транспортного сполучення, якісний кадровий склад, потужна матеріально-технічна база, студентські спортивні секції, художня самодіяльність. Значний інтерес в учнів викликали презентації, в яких   студенти розповідали  про спеціальності, навчання в коледжі, традиції, а також інформація про особливості вступу до коледжу та роботу приймальної комісії.

Крім корисної інформації та представлених рекламних матеріалів, учням була запропонована відео-демонстрація діючих пристроїв, виконаних студентами  під керівництвом викладачів коледжу.

           Після онлайн-спілкування з представниками нашого закладу учні мали можливість задати свої питання. Їх цікавили  обсяги реніонального замовлення, організація практики, можливості реалізації спортивних та мистецьких талантів, побутові умови в гуртожитку та можливості подальшого працевлаштування. На всі питання майбутні абітурієнти одержали вичерпні відповіді.           Дякуємо викладачам коледжу Ользі Проскуріній, Жанні Толмачовій, Олексію Руденку, Леоніду Ровенському, Віктору Карпіченкові, Володимиру Пірогу, Ігорю Смирнову  за участь у профорієнтаційному заході. Сподіваємося, що він сприятиме професійній орієнтації випускників, допоможе їм визначитися з подальшим вибором закладу освіти.