У рамках національно-патріотичного виховання та збереження українських традицій 18 травня 2023 року у Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі імені О.О. Морозова проведено свято до Дня Вишиванки під гаслом «Вишиванка – український оберіг», в якому брали участь студенти, викладачі, співробітники та гості нашого коледжу.

Українська культура завжди славилася своєю красою, різноманітністю і неповторністю. Одним з символів національної ідентичності сталавишиванка – традиційна українська сорочка, розписана різнокольоровими вишивками. Усі присутні поринули у прекрасний світ народної вишивки,  дізналися  про національні традиції, обряди, культуру та історію.   Під час проведення заходу звучали вірші та пісні, присвячені Вишиванці та Україні.

Українська вишиванка – диво,
У ній народу код, його душі.
І кожному в ній зручно і красиво,
Вдягнути ж вишиванку поспіши.
І гордо йди у ній по цілім світі,
Та мовою своєю розмовляй!
І хай сміється сонечко в зеніті-
Ти рідного свого не забувай!

З метою сприяння національній єдності та збереження  краси та спадщини українського народу   відбувся патріотичний фото-флешмоб  «Вишиванка ХМТФК -2023». Флешмоб у коледжі є чудовим способом відчути студентам і співробітникам часткою великого національного руху, який спрямований на  популяризацію української культури.

     Сьогодні вишиванка має виняткове значення і особливу місію – берегти

і продовжувати славні українські народні традиції. Вишиванка – це символ незламності українського духу!

Проведення такого свята продемонструвало, що студенти та викладачі коледжу відчувають себе справжніми патріотами української історії та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

     Бережімо нашу історію, шануймо національні традиції  та культуру України! З Днем Вишиванки!