У 2021 році набув звання коледжу (Харківський механіко-технологічний коледж імені О.О морозова)

Харківський механічний технікум імені Олександра Олександровича Морозова (машинобудівний до 1953 року) був заснований у 1930р.

Після звільнення міста Харкова у серпні 1943р. від німецько-фашистських загарбників, коли ще палахкотіла війна, а держава потребувала фахівців оборонної промисловості, наказом Наркома танкової промисловості СРСР В.О.Малишева технікум відновив свою діяльність вже з 1 січня 1944 р. на денному і вечірньому відділеннях.



За свою післявоєнну діяльність технікум підготував більше 15 тис. фахівців машинобудівного профілю.

У 1979 році постановою Уряду України технікуму було присвоєно ім’я видатного танкобудування генерал-майора-інженера Морозова О.О., який у 1931 році закінчив наш технікум.


З іменем О.О.Морозова пов’язане створення легендарного танка Т-34, який зіграв вирішальну роль у розгромі ворога у Великій Вітчизняній війні.


Сьогодні коледж є вищим навчальним закладом, який готує фахівців за 4-ма машинобудівними спеціальностями. У нас працює стабільний висококваліфікований педагогічний колектив, який забезпечує через потужну методичну, організаційну і матеріально-технічну базу якість навчання студентів на рівні державних вимог.

Коледж має два навчальних корпуси, у яких розміщується 27 навчальних кабінетів, 14 лабораторій, комп’ютерні класи, навчально-виробнича майстерня з двома цехами, спортивна зала, актова та конференц-зали, бібліотека й інші приміщення. Усі іногородні студенти забезпечуються місцями у гуртожитку.

Студенти коледжу проходять у цехах і відділах базового підприємства виробничу і переддипломну практики, а деякі — захищають свої дипломні проекти безпосередньо на заводі.
Висока довіра галузевого Міністерства до коледжу проявляється в належному обсязі фінансування. Так, за кошти державного бюджету навчаються порядка 80% студентів.

Висока якість підготовки молодших спеціалістів приваблює потенційних роботодавців — представників підприємств, організацій та фірм Харківського регіону — запрошувати до працевлаштування випускників коледжу.

Акредитаційна комісія МОН України у своїх висновках дає позитивну оцінку освітній діяльності нашого коледжу, вказує, що навчально-методичне, кадрове та матеріально-технічне забезпечення підготовки молодших спеціалістів та молодших бакалаврів відповідає встановленим державним вимогам і забезпечує гарантію якості вищої освіти І рівня акредитації.