27 жовтня наша держава відзначає День української писемності та мови. Це свято було встановлено Указом Президента України від 6 листопада 1997 року на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія.

          Український народ має багату історію, він створив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. І найголовнішою ознакою, яка дає нам право називатися нацією, є мова – наша найбільша духовна цінність і наша суть. У глибинах української мови – життєвий досвід, філософський розум, витончений естетичний смак і поетичне чуття.

          Щороку саме в День української писемності та мови тисячі українців приєднуються до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності. До цієї доброї традиції завжди долучаються викладачі та студенти Харківського механіко-технологічного коледжу імені О.О. Морозова. Цього року нас об’єднали «Дороги України». Пишучи диктант, кожен по-своєму уявляв і відчував оті «переплутані нитки любові», які ведуть нас «до бездонного вікна із жовтим світлом і рідним теплом».           Колектив нашого навчального закладу безмежно вдячний захисникам і захисницям, які боронять нашу землю і наше право бути українцями!