Сьогодні без Інтернету не може обійтися жоден з нас. Проте треба  пам’ятати: користуватися ним треба розумно.  Виконуючи прості правила, ми зможемо захистити свій інформаційний простір від агресивної політики іноземних держав, а також протистояти маніпулятивним методам та протидіяти фейковим новинам і дезінформації.

Студентки педагогічного університету  ім. Г.С.Сковороди  Анастасія Асеєва  та Альона Дяченко провели в групі 340-К-Д-1 спеціальності 133 Галузеве машинобудування  годину спілкування «Як захиститися від фейків та дезінформації». Вони  ознайомили здобувачів освіти із поняттями «фейк» та «дезінформація»,  надали базові інструменти перевірки інформації, навчали безпечної поведінки в медійному просторі, формували вміння аналізувати інформацію та відрізняти правдиву інформацію від фейків. Використовували методи евристичної бесіди «Корисний та шкідливий інтернет», мозкового штурму  «Які джерела ви використовуєте для отримання інформації?», виконання інтерактивної  вправи «Корисне та небезпечне від Інтернету». При проведенні підсумку було проведено вікторину « Правда чи брехня».

Година спілкування супроводжувалася цікавою та змістовною презентацією.

 Тема години спілкування актуальна, особливо зараз під час війни в Україні, коли рф розгорнула ще й інформаційну війну. Захід сприяє формуванню вмінь відрізняти факти від фейків, спростовувати дезінформацію, навчає  медіаграмотності студентів. Студенти проявили активність і зацікавленість в обговоренні питань.