Внаслідок швидкого технологічного прогресу та нескінченних нововведень робоче середовище багатьох людей невпинно змінюється. Залишаючись на місці та не стежачи за інноваціями, люди поступово стають менш затребуваними у своїй ніші. Вони втрачають контекст, перестають орієнтуватися у сучасних термінах та методах, вже не можуть підтримувати розмову з колегами «на рівних»…..

08 квітня 2024 року студенткою педагогічного університету  ім. Г.С.Сковороди Валерією Дмитрієвною Вертипорох було проведено виховну годину на тему: «Навичкі необхідні для моєї майбутньої професії» серед студентів спеціальності 133 Галузеве машинобудування Харківського механіко-технологічного фахового коледжу імені О.О. Морозова.

Тема виховної години є актуальною, оскільки професійні навички дозволяють максимально ефективно реагувати на нові виклики. Під час години спілкування практикантка Валерія Дмитрієвна використовувала анкетування. Увага студентів була зосереджена на тому, що при освоєнні професійних навичок  людина стане більш адаптивною;  вона зможе краще влитися у новий колектив у разі переведення чи підвищення;  з’явиться впевненість у своїй компетенції, що допоможе досягати нових професійних вершин;  співробітник стане більш цінним членом команди;   якщо доведеться міняти місце роботи, він матиме додаткову перевагу перед претендентами.

На завершення Валерія  Дмитрієвна привернула увагу студентів на те, що роботодавці, які зацікавлені у зростанні своєї компанії, навмисно шукають ініціативних співробітників та заохочують їх до прояву ініціативи. Це сприятливо відбивається на всьому виробничому процесі, незалежно від того, який товар чи послуги виробляє підприємство.

Студенти проявили активність і зацікавленість в обговоренні актуальних питань, висловлювали власну думку, доповнювали відповіді один одного.