25 листопада  Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору – геноциду українського народу – та масових штучних голодів1921-1923 і 1946-1947 років.

Другий рік поспіль ми  робимо це в умовах повномасштабної війни, розв’язаною росією проти нашої держави, яка супроводжується геноцидними діями проти українців.

25 листопада о 16.00 студенти, викладачі та співробітники  коледжу  приєдналися до акції Запали свічку пам’яті” та Загальнонаціональної хвилини мовчання як вияв скорботи за загиблими та віри в перемогу українців найближчим часом. Оберігаємо вогонь пам’яті, щоб ніколи не забувати того, через що довелося пройти Україні, розповідати правду наступним поколінням.

Ми згадуємоє про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів. Викладач історії Сухомлин Ірина Петрівна для студентів І курсу провела інформаційну годину з метою вшанувати пам’ять жертв цілеспрямованого сталінського геноциду українців, вчиненого радянським режимом, який 90 років тому призвів до голодної смерті мільйонів людей.  Студенти, переглянувши презентацію, визначили причини, масштаби та трагічні наслідки Голодомору. Глибоко вразила відеорозповідь бабусі-переселенки з Харківщини Валентини Гончарової про те, як її сімя постраждала від голоду.

       Увесь світ розділяє біль людських втрат Голодомору. Папа Римський Франциск 26 листопада назвав Голодомор «нестерпною раною», яка стала ще болючішою для України через війну, що триває.
Страшний урок історії для українців полягає в тому, що втрачаючи власну державу, ми стаємо беззахисними перед злочином геноциду. Тому сьогодні, коли режим  Росії, який є спадкоємцем сталінського тоталітаризму, прагне знищити нашу державу, ми так відчайдушно боремося за неї.        Ми не забудемо страшного злочину проти українського народу. Ця рана ніколи не загоїться. Вічна пам’ять жертвам  Голодомору. Вічна пам’ять всім, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України.