9 березня 2024 року минає 210 річниця з дня народження геніального поета Тараса Григоровича Шевченка.

   Життя Великого Кобзаря є прикладом свідомого вибору людини, яка обрала нелегку, сповнену випробувань і боротьби дорогу служіння рідному народові. Вся творчість Тараса Шевченка пронизана гарячою любов’ю до рідного краю. Його думи та полум’яне слово відображали прагнення трудового народу до кращої долі. Великий Кобзар став знаковою особистістю не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через віки прибуває джерело людської шани та поваги до нього. 

Кобзаря вважають українським Пророком, чиє поетичне слово було актуальним у ХІХ столітті, і не менш значиме сьогодні. Кожен українець пам’ятає його слова, в кожному живе його дух, і кожен бачить у ньому щось своє.

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Долучилися до святкування річниці з дня народження Великого Кобзаря студенти та викладачі Харківського механіко-технологічного фахового коледжу імені О.О. Морозова. Викладачем української мови та літератури Ромащенко Ольгою Олександрівною було проведено літературно-мистецький захід «На струнах Кобзаревої душі», під час якого слухали пісні на слова поета, переглядали презентацію, декламували вірші. Велику увагу приділили коханим жінкам поета. Діти зрозуміли, що Кобзар був не тільки талановитою, але й звичайною людиною. Він любив гарно і вишукано одягатися, мріяв про родинний затишок і, безперечно, не був обділений жіночою увагою.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Його творчість сприяла укріпленню національної гордості, усвідомленню власної історії та культурного спадку. Тарасовий подвиг надихає воїнів ЗСУ на нові перемоги та звершення.

Нехай Шевченкові ідеали завжди будуть нашим провідником у навчанні, розвитку та захисті Батьківщини, як наш внесок в успішне майбутнє незалежної європейської України.