В світі існує безліч країн, а мов, якими розмовляють їх жителі, ще більше. Як же населенню Землі зрозуміти один одного? Для цього існують міжнародні мови, які і дають змогу всім нам спілкуватися. Однією з міжнародних мов є англійська. Значення англійської мови в сучасному світі важко переоцінити. Адже не можна не зважати на вибір більше 1 мільярда людей, які її використовують. Вивченню англійської мови в нашому коледжу приділяється чимало уваги.

          4 грудня 2023 року викладачем іноземної мови Аліною Анатоліївною Маляровою у дистанційному форматі на платформі ZOOM було проведено відкрите заняття зі студентами групи 335-А-3 ОПП Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів з дисципліни “Англійська мова за професійним спрямуванням”. Тема заняття “The Driving Lesson”. Тип заняття: узагальнення і систематизація знань, умінь і навичок. Метою цього заняття було підсумувати, систематизувати, активізувати і  закріпити знання з даного предмету, розвивати увагу, пам’ять, комунікативну компетенцію та мовленнєві здібності, мотивувати студентів до подальшого вивчення іноземної мови.

          Особливістю вивчення дисципліни “Іноземна мова за професійним спрямуванням” є те, що студенти дізнаються багато цікавої та корисної інформації пов’язаної з їхньою майбутньою професією на іноземній мові.

           Заняття проводилось за чітко розробленим планом, складеним відповідно до навчальної та робочої програми з дисципліни. Протягом заняття викладач дотрималась усіх принципів навчання, а саме: принципу свідомості й активності студентів; принципу активізації пізнавальної діяльності студентів, науковості, систематичності й послідовності, наочності, принципу емоційності навчання.

          Аліна Анатоліївна   використовувала  різні методи роботи та провела заняття у формі мовного практикуму, передбачила постійну зайнятість і активність студентів, забезпечила максимальні умови для контролю знань, умінь і навичок. Схема заняття була логічною і сприяла оволодінню іноземною мовою за професійним спрямуванням. Виклад матеріалу проводиться послідовно, на належному науково-методичному рівні. Роздатковий матеріал підготовлений грамотно, мав оптимальну кількість питань, охоплював всю тему, що в свою чергу дозволило за короткий час проконтролювати знання студентів групи.

          Під час заняття Аліна Анатоліївна  застосовувалися IT технології, що сприяло активній взаємодії викладача зі студентами та ефективному засвоєнню матеріалу. Студенти показали хорошу результативність та високий рівень володіння теоретичним, практичним матеріалом, вміння його застосовувати на практиці, вправно володіли вивченою лексикою, вміло виконували вправи, аналізували тексти та вели діалогічне мовлення. Під час виконання вправ студенти не тільки узагальнювали свої знання з англійської мови, але й отримали задоволення від заняття.

Серед найактивніших студентів були  Авдєєнко Антон, Адоміч Денис та Пенцов Данило.

На занятті панувала атмосфера доброзичливості, взаєморозуміння, зацікавленості. Присутніми відмічено активну роботу студентів. Заняття проведено на високому методичному рівні.