19 лютого 2024 року з метою сприяння патріотичному вихованню молоді, поважному ставленню до державних символів та шануванню своєї Батьківщини в коледжі проведено національно-патріотичну конференцію до Дня Державного Герба.

Інна Володимирівна Хватова, викладач спеціальних дисциплін, ознайомила присутніх з історією виникнення державних символів, їх значенням у суспільному житті країни, зокрема, в сучасних умовах воєнного стану та бойових дій  в Україні. Студенти мали змогу дізнатися, про що може розповісти Герб, з чого він складається та ознайомилися з історією виникнення тризуба.

     19 лютого 1992 року постановою Верховної Ради України тризуб було затверджено малим Державним гербом незалежної України.

     Український тризуб уособлює для нас зв’язок поколінь, прагнення народу до власної державності. Обравши знак Володимира Великого за національний символ, українці чітко означили власне коріння та історичне правонаступництво наших державних утворень. Тризуб – це символ нашої незалежності, гордості та жаги до волі. 

     На шевронах українських бійців, які захищають сьогодні нашу державу від російської агресії, знову, як і століття тому, зображено тризуб. Це символ держави, що пройшов довгий і водночас трагічний шлях, з яким український народ утверджував віковічну мрію про державність, соборність і незалежність.

Сьогодні Герб України разом із іншими символами нашої держави єднають українців по всьому світові, додаючи сили у протистоянні агресору на всіх фронтах повномасштабної війни.

Для сучасного покоління українців Тризуб – це символ з великим змістом. Не даремно вважається, що у ньому зашифроване слово “Воля”.

Державний Герб України – це один із чотирьох офіційних символів поряд з Прапором, Гімном і Конституцією.

Державний Герб – це символ, який презентує певну країну як суверенну незалежну державу, офіційна емблема, зображувана на офіційних документах, печатках, грошових знаках держави.

Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак свого роду, оберіг.

Тризуб був і залишається символом прагнень нашого народу до волі, незалежності і процвітання, символізуючи для українців в усьому світі нерозривний зв’язок із Батьківщиною.

Ми пишаємося своїми національними символами, традиціями, культурою та людьми! Вітаємо  зі святом та бажаємо непохитної віри в Перемогу України!