До Дня пам’яті та примирення з метою  вшанування пам’яті жертв Другої світової війни викладачі  Харківського механіко – технологічного фахового коледжу імені О. О. Морозова Олександра Вячеславівна Чеботарьова  та Ірина Петрівна Сухомлин провели патріотичний захід «Пам’ятаємо. Перемагаємо», в якому взяли активну участь студенти І курсу. Було презентовано матеріал про наслідки війни і внесок українців у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, про  великі людські втрати народу України.  Нікого з присутніх не залишила байдужим презентація «Харків в роки окупації».  Світлини нескореного міста глибоко вразили своєю трагічністю.

          Нині Україна воює з агресором, який увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність  і  руйнує  мир у Європі. Війна, яка зараз триває, теж забрала життя тисяч молодих українців.

         Хвилиною мовчання учасники зустрічі вшанували пам’ять жертв Другої світової війни і героїв-українців, які віддали своє життя в боротьбі за свободу.