12-20 червня 2023 року у Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі імені О. О. Морозова відбувся захист дипломів молодших спеціалістів зі спеціальності  133 «Галузеве машинобудування» у групах 328-Д-4 ОПП «Виробництво двигунів» та 329-К-4 ОПП «Комп’ютерні технології в машинобудуванні», зі спеціальності  274 «Автомобільний транспорт» у групі 330-А-4 ОПП «Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів». Захист дипломних проектів відбувся в дистанційному режимі, онлайн за допомогою Zoom.

Винятковий і складний рік у всьому. Захист дипломів у важких умовах війни, подолання труднощів із повітряними тривогами, відсутністю електрики, світла, Інтернету, захист  з різних куточків України та за її межами.

Але попри усі труднощі 49 молодих фахівців підтвердили своє право отримати диплом молодшого спеціаліста, показали високий рівень фахової підготовки, продемонстрували практичні навички, отримані протягом усього навчання, порадували державну екзаменаційну комісію  надзвичайно цікавими дипломними роботами.

Тематика дипломних проектів надзвичайно різноманітна: комп’ютерне проектування технологічних процесів механічної обробки різних деталей із використанням сучасних САПР на верстатах з числовим програмним керуванням; розробка імітаційних моделей обробки деталей та керуючої програми для верстатів з ЧПК. Комп’ютерне моделювання технологічних процесів здійснено за допомогою CAD/CAM системи Fusion 360 від компанії Autodesk. За основу  тем «Спроектувати турбокомпресор для   малолітражного дизельного двигуна типу 3ДТН», «Спроектувати систему охолодження  для малолітражного  дизельного двигуна типу 1ДТ» взяті реальні двигуни-прототипи, які виготовляють на ДП «Завод ім. Малишева». Дипломні проєкти з проєктування технологічного процесу шиноремонтної дільниці, моторного відділення з поточного ремонту – за матеріалами СТО м. Харків.

Голови та члени екзаменаційної комісії відзначили високий рівень виконання та захисту представлених дипломних проєктів. Особливо цікавим та неординарними були роботи таких студентів:

Балабенка Дениса, Беседіна Данила, Гончарова Микити, Кандія Євгена, Лиманського Богдана, Лисенка Володимира, Коржинського Юліана, Варвенка Кирила, Бея Владислава, Зозулі Юлії, Мєрєнкова Артема, Місюри Уляни, Сезіка Євгена, Чеботаря В’ячеслав, Шевченка Андрій.

Серед 49 студентів , що були допущені до захисту дипломних проектів, 17 студентів захистилися на оцінку «відмінно», 18 студентів на оцінку «добре».

7 студентів, окрім того, що мають відмінну оцінку за захист, ще й підтвердили право отримати диплом молодшого спеціаліста з відзнакою:

 Варвенко Кирило, Зозуля Юлія, Бей Владислав, Мєрєнков Артем, Місюра Уляна, Сезік Євген, Лиманський Богдан.

Щиро вітаємо наших  випускників ! Випуск незламних 2023 року! Бажаємо успіхів у професійному майбутньому, а всім нам — скорішої Перемоги. Все буде Україна!