9 січня 2024 р. в онлайн-режимі на платформі ZOOM відбулося чергове засідання педагогічної ради Харківського механіко-технологічного фахового коледжу імені О. О. Морозова

Інна Хватова,  секретарь педагогічної ради, доповіла про хід рішень попередніх педрад. Всі рішення педагогічних рад виконано, у стадії виконання знаходяться рішення, термін яких припадає на пізніший період.

Тетяна Бєлова, заступник директора коледжу, Ольга Проскуріна, завідувач відділення підвели підсумки успішності студентів коледжу                    у І семестрі 2023-2024 н. р., проаналізували контингент здобувачів освіти коледжу в розрізі  спеціальностей, визначили найважливішим завданням збереження студентського колективу. Тетяна Бєлова та Ольга Проскуріна, відзначили студентські групи, якісна успішність у яких є найвищою, проаналізували причини, які впливають на відвідування та успішність студентів, озвучив проблеми, які виникають у студентських колективах і не сприяють покращенню результатів навчання. Моніторинг виконання індивідуальної освітньої траєкторії здобувачами освіти дає можливість визначити проблемні місця. Було визначено  основні завдання щодо удосконалення освітнього процесу у II семестрі навчального року.

Викладачі Вікторія Кравченко, Анатолій Гранковський, Жанна Толмачова, Маргарита Гончаренко, Володимир Очеретяний, Володимир Пірог у своїх виступах визначили проблемні місця та   шляхи усунення  недоліків під час освітнього процесу у дистанційній формі. 

Олена Горобець, головний бухгалтер проаналізувала фінансову діяльність коледжу за 2023 році і відзначила, що фінансовий рік  успішно завершено.

Про адаптацію студентів нового набору до освітнього процесу в коледжі доповідали класні керівники  Ірина Сухомлин, група 340-К-Д-1 та Ольга Ромащенко, група 341-А-Д-1. Класні керівники  проаналізували соціальний портрет груп нового набору, успішність студентів, назвали заходи, які проводилися зі здобувачами освіти, проаналізували роботу, яку проводили  для формування колективу групи,

Тема виступу Ольги Проскуріної, відповідального секретаря приймальної комісії, звучала «Профорієнтаційна робота – запорука успішного майбутнього ХМТФК імені О. О. Морозова». Запропоновано провести               20 січня 2024 року День відкритих дверей в онлайн-режимі.

 Освітній  процес у коледжі здійснюється у дистанційному форматі. Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в  умовах воєнного стану є найбільш важливим завданням для кожного педагогічного колективу. Колектив коледжу розуміє  актуальність використання електронного освітнього ресурсу, важливим засобом організації якого є платформа MOODL. Про етапи її впровадження, переваги використання для викладачів і здобувачів освіти доповів Ігор Смирнов, завідувач НМК. 

Затвердження результатів   підвищення фахової підготовки педагогічних працівників коледжу у 2023 році та перспективи підвищення кваліфікації педагогічних працівників ХМТФК імені О. О. Морозова у 2024 році стали предметом виступу Тетяни Бєлової, заступника директора. Вона  запропонувала розглянути і затвердити річний план підвищення кваліфікації педагогічних працівників на 2024 рік та запропонувала затвердити документи про підвищення фахової підготовки педагогічних працівників коледжу за 2023 рік. Також вона доповіла про хід вивчення системи роботи викладачів, що атестуються у 2024 році.

Завершуючи  засідання педради, Тетяна Бєлова висловила усім подяку за працю, а також привітала зі святами: «Щоб новий 2024 рік приніс Україні Перемогу над російським агресором».

На засіданні педагогічної ради відповідно до питань порядку денного було прийнято рішення, одноголосно схвалені членами педагогічної ради.