Цікава та пізнавальна розповідь для студентів 2 курсу була проведена викладачем історії Сухомлин Іриною Петрівною. Разом згадали революційні події 1918/1919 рр.,  про історію виникнення свята День Соборності України, його значення і традиції святкування. Знати свою історію і шанувати Батьківщину – це дуже важливо.

Зараз українці відзначають День Соборності як символ злуки та єдності. 22 січня 1918 року УНР виборола незалежність, а вже за рік у цей день – обʼєдналися дві частини України. 

          Наприкінці існування радянського союзу українці почали влаштовувати так звані “ланцюги соборності”. Люди бралися за руки вздовж доріг та влаштовували довжелезні шеренги, щоб продемонструвати таким чином єдність українського народу. 

21 січня 1990 року українці утворили ланцюг єдності від Києва до Львова. Це була одна з найбільш масових акцій у Центральній та Східній Європі, яка символізувала незгоду з політикою комуністичної партії.  

     Сьогодні соборність для України означає деокупацію всіх територій, захоплених ворогом, відновлення єдності з  Донеччиною, Луганщиною та Кримом.  Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність, тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність держави буде цілковито відновлена тільки після того, як Україна звільнить  усі території.

Соборність – мета перемоги!