22 січня 2024 року відбувся обласний етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. У Конкурсі змагалися знавці української мови із 33 закладів фахової передвищої освіти Харківщини. Метою конкурсу визначено забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, піднесення престижу української мови серед молоді. Студенти змагалися за звання найкращого знавця української мови.

     Цьогоріч конкурс відбувався в онлайн-режимі  за допомогою платформи Zoom. Конкурсне завдання учасників складалося з шести завдань. Спочатку студенти здійснювали написання вільного есе «Чому навчатися під час війни важливо», потім виконували  завдання з лексикології, морфології, орфографії та синтаксису.

   На конкурсі наш коледж представляла Котьолкіна Домініка, студентка групи 337-К-Д-2, яка продемонструвала  високий рівень знань з української мови. Домініка  увійшла до  десятки найкращих знавців української мови.

      Глибока повага педагогу-наставнику ‒ Ромащенко Ользі Олександрівні за якісну підготовку конкурсантки, за невичерпну працьовитість і безмежне терпіння, за велику мудрість та світлу віру в кожного студента!

Коледж пишається Котьолкіною Домінікою, нашою талановитою  студенткою. Бажаємо й надалі плекати в серці любов до українського слова! Натхнення і творчих злетів у майбутньому!

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *