Сьогодення диктує нові правила. Здобуття освіти  стає в один асоціативний ряд з назвами онлайн-ресурсів. Адже здаємо вірші напам’ять через відео, яке вантажимо на YouTube, отримуємо домашнє завдання через групи у Viber чи Telegrаm,  виконані конспекти поширюємо через MOODL, а з однокласниками та колегами бачимося та спілкуємося через мобільні додатки.

Інтернет надає нам неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування, навчання дистанційно та й творчості.

Але разом із цим з’явилися поняття кібербезпека, кіберзлочинці, секстинг, онлайн-грумінг тощо.

Тому нині так важливо проводити виховні заходи про правила поведінки в Інтернеті серед студентів, батьків, викладачів, аби у майбутньому вони правильно та безпечно використовували цей корисний ресурс.

У Міжнародний День безпечного Інтернету, який відзначається у цьому році 6 лютого,  у нашому закладі викладачем інформатики Вікторією Олександрівною Кравченко проведено відкрите заняття «Міжнародний день безпечного Інтернету».

 Під час перегляду презентації «День безпеки в Інтернеті» студенти  отримали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо появи та  використання мережі Інтернет. Особливо приділено увагу  використанню  Інтернету в умовах війскового стану.

 Студенти перевірили свої знання з інформаційної безпеки, відповідали на поставлені запитання, розповідали цікаві історії, пов’язані з використанням та безпекою в Інтернеті.

Вікторія Олександрівна акцентувала увагу на безпечне користування соціальними мережами Інтернет.

Тож єднаймо свої зусилля й разом крокуймо до безпечного Інтернету!