З метою вшанування творчої спадщини Т.Г. Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання в молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, щорічно проводиться Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Відбувся обласний етап ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Зважаючи на події сьогодення, творче змагання довелося пристосувати до дистанційного формату, тож написання робіт провели в онлайн-режимі на платформі ZOOM. У конкурсі взяли участь студенти ЗФПО Харківської області  негуманітарних спеціальностей – 26 осіб; гуманітарних спеціальностей     –  6 осіб.

Конкурсантам для написання робіт були запропоновані творчі завдання, пов’язані з життям і творчістю видатного українського поета, художника, драматурга, основоположника сучасної української літературної мови Тараса Григоровича Шевченка. Творчі роботи  відображали  різні аспекти сучасного вивчення і трактування спадщини Генія українського народу.

На конкурсі наш коледж представляла Іменинник Софія, студентка групи 340-К-Д-1.  Творчо одарована Софія успішно справилася із завданнями, проявила глибокі знання творчості геніального поета, отримала високі результати. 

Вітаємо Софію, яка вміло продемонструвала силу свого Слова та бажаємо натхнення, віри в себе і подальших успіхів!

      Щирі вітання Ользі Олександрівні Ромащенко, викладачу української мови і літератури, яка підготувала учасницю ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Бажаємо не зупинятися на досягнутому! Нехай перемога в цьому Конкурсі додасть Вам наснаги, упевненості у своїх силах і можливостях та підсилить жагу до нових висот та творчих звершень .