15 лютого 2024 року у Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі імені О. О. Морозова проведено онлайн-конференцію до  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день  – День пам’яті про війну в Афганістані, вшанування усіх воїнів, яким довелося виконувати інтернаціональний обов’язок на території інших країн.

Під час заходу ведучі нагадали присутнім про страшні події афганської війни та зазначили, що українські воїни виконували свій інтернаціональний обов’язок. Їх участь у бойових діях на території інших держав є гідним прикладом людської мужності, героїзму і  вірності українців.

     Захід було сповнено почуттям патріотизму та гордості за українських героїв.   Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх українців, що воювали та загинули на території інших держав.

     Під час конференції Віктор Михайлович Карпіченков, ветеран Збройних Сил України, підполковник у відставці,  викладач нашого рідного коледжу поділився спогадами про особисту безпосередню участь у виведенні перших полків з Афганістану у 1986 році.

    В організації і проведенні онлайн конференції активну участь приймали студенти групи 338-А-Д-2 Дмитро Задорожний, Антон Матюшенко, Микита Стріляний, Іван Трет’яков. 

     З початку широкомасштабного військового вторгнення росії в Україну        24 лютого 2022 року тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно пішли на захист рідної землі від російських загарбників. Чимало ветеранів-інтернаціоналістів і зараз перебувають на бойовому посту у складі Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби та інших силових підрозділів.

   Бажаємо всім міцного здоров’я , мирного неба, мужності та здійснення усіх задумів і нових звершень на благо рідної України!