Повномаштабне вторгнення росії в Україну стало для усіх нас великим викликом. У життя стількох українських дітей війна увійшла своїм жахіттям. Стільки родин мусіло покинути рідні домівки. Війна несе страждання, події війни мають психотравмуючий вплив – відтак залишають рани в душі дітей.  

Першочерговим завданням викладачів є надання грамотної психологічної підтримки та допомоги  дітям і батькам цих дітей — і якомога швидше. Викладачі навчають  покроково та практично впроваджувати навички та методи, які допомагають подолати психологічні наслідки катастрофічних подій.

          1 квітня 2024 року у Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі імені О. О. Морозова для студентів першого курсу відбувся виховний захід «Діти та війна. Стресостійкість », який підготувала та провела студентка педагогічного університету Г.С.Сковороди Єлизавета Нечитайло.

 Під час заходу студенти  дослідити, що таке стрес, обговорили стресові ситуації, які можуть виникнути на роботі та занятті,   перевірили способи зняття емоційної напруги. Студенти проявили активність і зацікавленість в обговоренні актуальних питань.