08 квітня 2024 року студентом-практикантом педагогічного університету  імені Г.С. Сковороди Дмитром Ігоровичем Долгобородовим була проведена для студентів спеціальності 133 Галузеве машинобудування третього курсу виховна година на тему «Soft-skills в IT-сфері».

Тема виховного заходу є актуальною, оскільки відповідає інтересам і запитам студентів, рівню їх розвитку, має професійну спрямованість.

Структура виховної години чітка: визначено зміст і обсяг обов’язкових для засвоєння теоретичних відомостей, використовувана презентація відповідала логіці і послідовності їх висвітлення. Належний науковий рівень викладу теоретичного матеріалу вдало поєднується з його доступністю.

На особливе схвалення заслуговує те, що Дмитро  Ігорович залучив до бесіди студентів групи, які проголошували свої ідеї що до важливості визначених Soft-skills (тайм-менеджмент, комунікативність, робота в команді, креативність та гнучкість, емоційний інтелект тощо) не лише в майбутній професійній діяльності, але й у навчанні.

Надані практичні поради для ефективного формування Soft-skills.

Особливий інтерес викликали запропоновані на виховній годині вправи, які варто виконувати, щоб позбавитися негативних емоцій – своєрідний майстер-клас з дихальної гімнастики.

Після проведення виховної години студентам було запропоновано пройти рефлексію-анкетування за матеріалами проведеної бесіди. Це викликало жвавий інтерес і студенти групи 334-К-3 оперативно відповіли на запитання анкети on-line.

 Дмитро Ігорович тримався впевнено і доброзичливо, йому вдалося створити сприятливі умови до проведення заходу і реалізувати поставлену мету і завдання. Спілкування зі студентами після виховної години підтвердило, що їм година спілкування сподобалась.