Виховна робота завжди була невід’ємною складовою освітнього процесу, а зараз, в умовах військової агресії рф проти України, її важливість складно переоцінити. Зараз студенти найбільше потребують підтримки та розуміння, академічні успіхи та оцінки відходять на другий план. Той факт, що діти, на жаль, поступово вимушено звикають до нових реалій, не означає, що вони можуть обійтися без підтримки дорослих. Вони як ніколи її потребують. Їм потрібна наша впевненість у тому, що все буде добре, наша стійкість та віра в перемогу навіть у важкі часи невизначеності. 

          12 квітня 2024 року у Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі імені О. О. Морозова для студентів спеціальності 274 Обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів третього курсу відбулася година спілкування «Стрес та методи боротьби з ним», яку підготувала та провела студентка педагогічного університету імені Г.С.Сковороди Євгенія Сергіївна Крат.

Студенти складали хмару слів, які вони асоціюють зі стресом;  пройшли опитування на стресостійкість та як вони долають її. Далі студенти продивилися відеоролік про фактори, які викликають тривожність, стрес та депресію. Після відео  обговорили аспекти щодо зменшення присутності цих факторів у нашому житті.  Студенти застосовували отримані  знання на практиці та вирішували проблемні ситуації: обговорювали методи боротьби зі стресом, як боротися з панічною атакою, випробували техніки  дихання за методом квадрата.

Година спілкування проведена у форматі тренінгу, спрямованого на стабілізацію психологічного та емоційного стану студентів, та навчання прийомам, які допоможуть їм швидко опанувати себе у критичних ситуаціях.