Вивчення англійської мови – процес складний, але багатогранний і цікавий. Варто замислитись, що саме англійська мова є неповторним засобом спілкування між людьми різних національностей. Володіння іноземною, а саме англійською мовою є потребою часу…

У період з 25 березня до 13 квітня 2024 року вісім  здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти першого року навчання факультету іноземної філології ХНПУ імені Г.С. Сковороди проходили педагогічну практику (дистанційно) у Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі імені О.О. Морозова. Керівниками практики було  призначено Аліну Анатоліївну Малярову, викладача англійської мови   та класних керівників перших-третіх курсів.

Під час практики студенти-практиканти мали змогу випробувати себе у ролі викладачів англійської мови, працюючи зі студентами різних груп.

Згідно плану  було проведено (в режимі он-лайн) відкриті заняття з дисциплін «Англійська мова», «Англійська мова за професійним спрямуванням»,  основна мета кожного: виховувати інтерес до англійської мови. Заняття проходили у постійному англомовному діалозі зі студентами, які проявили високий інтерес і активність, практикували застосування свого словникового запасу. Всі заняття було проведено на високому методичному рівні із залученням сучасних технічних засобів і заслуговують на схвальні відгуки.

Провівши низку позакласних заходів серед студентів спеціальностей 133 Галузеве машинобудування та 274 Автомобільний транспорт, практиканти отримали досвід наставницької роботи: « Діти та війна: навчання технік зцілення» Єлизавета Нечитайло, «Стресостійкість: як стати сильнішими у викликах сучасності» Алла Левчук та Євгенія  Крат, « Soft skills в ITсфері» Дмитро Долгобородов, «Навичкі необхідні для моєї майбутньої професії» Валерія  Вертиполох, «Розвиток професійних інтересів» Асєєв Тимур, «Як захиститися від фейків та дезінформації» Анастасія Асеєва  та Альона Дяченко.

За результатами практики була проведена підсумкова зустріч, на якій майбутні філологи поділилися своїми незабутніми враженнями від практики та обговорили методи та прийоми, які вони застосовували в групах під час занять та годин спілкування.