Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності.

Викладачі фізичного виховання коледжу Анатолій Вікторович Гранковський і Сергій Іванович Білозеров провели онлайн конференцію «Спорт на благо розвитку та миру» для студентів першого курсу.  Цікавою була розповідь про розвиток фізичної культури і спорту в Україні.

  Європейські види спорту, такі як футбол, легка атлетика і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європі було відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.

Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту. Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка          (35 світових рекордів), футболісти: Олег Блохін та Ігор Бєланов відзначені «золотим м’ячем”, як найкращі футболісти Європи.

          Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові) –     це найбільше досягнення в історії олімпіад.

          Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.    

         Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки: боксерів Володимира і Віталія Кличків, Оленсандра Усика, плавчині Яни Клочкової, гімнастки Ганни Безсонової, легкоатлетки Жанни Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших, яких знають далеко за межами України.   

          Викладачі назвали прізвища наших студентів, які мають спортивні досягнення всеукраїнського та міжнародного рівнів і досягли високих показників з різних видів спорту: футболі, волейболі, баскетболі, легкої атлетики, гирьового спорту, шахів та настільного тенісу.

Коледж пишається своїми спортивними досягненнями.

         Керівник фізичного виховання Анатолій Вікторович запропонував студентам-першокурсникам взяти участь  у фото-відео акції  на захист фізичного  здоров’я під час війни «Тримай форму – тренуйся вдома».

           Вся Україна відзначає свято фізичної культури і спорту.         

 Це, одночасно: день тренера, день спорту, день змагань усіх рівнів.