Знання іноземної мови у сучасному світі є необхідною складовою професійного успіху майбутнього фахівця. Саме тому у Харківському механіко-технологічному фаховому колкежі імені О. О. Морозова приділяють особливу увагу якості проведення занять з англійської мови та залученню студентів у різноманітні заходи.

13 жовтня 2022 року викладачем Маляровою Аліною Анатоліївною  для студентів  групи 335-А-2 була проведена  конференція на платформі ZOOM  з англійської мови на тему «Ukrainian Cuisine».

 Тип заняття: узагальнення і систематизація знань, умінь і навичок.

Мета – підсумувати, систематизувати, активізувати і закріпити знання з даного предмету, розвивати увагу, пам’ять, комунікативну компетенцію та мовленнєві здібності, мотивувати студентів до подальшого вивчення іноземної мови.

Заняття проводилось за чітко розробленим планом, складеним відповідно до навчальної та робочої програм з дисципліни. В ході заняття викладач дотрималась усіх принципів навчання, а саме: принципу свідомості й активності студентів; принципу активізації пізнавальної діяльності студентів, науковості, систематичності й послідовності, наочності, принципу емоційності навчання.

Під час заняття Аліна Анатоліївна використовувала  цикл презентацій, що дало змогу студентам показати хорошу результативність та достатній рівень володіння теоретичним, практичним матеріалом, вміння його застосовувати на практиці. Викладач використовувала різні методи роботи та провела заняття у формі мовного практикуму з використанням методу критичного мислення, різноманітних методик роботи з лексичним матеріалом. Викладач передбачила постійну зайнятість і активність студентів, забезпечила максимальні умови для контролю знань, умінь і навичок. Виклад матеріалу проводиться послідовно, на належному науково-методичному рівні.

          Під час обговорення викладачі, які були присутні на занятті, відзначили добру психологічну атмосферу та використання викладачем методичних прийомів для досягнення поставленої мети. Заняття було проведено на високому методичному рівні.