На виконання Указу Президента України «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка» у коледжі було організовано й проведено І етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Конкурс дає можливість молодому поколінню ще раз звернутися до поетичного спадку Великого Кобзаря, продемонструвати рівень своїх знань, своєї творчості.

Сьогодні як ніколи наша держава потребує молодих талановитих людей, які своїми знаннями, своєю творчістю спонукатимуть наше суспільство до побудови сильної незалежної держави на засадах патріотизму та гідності.

У заходах узяли участь  студенти І-ІІІ курсів, яких об’єднала любов до рідної мови. Після урочистого відкриття на конкурсантів чекали цікаві, але нелегкі завдання.

Переможцями конкурсу стали такі студенти:

Гуйда Олександра Миколаївна – І місце, студентка групи 334-К-2, спеціальності Галузеве машинобудування (Комп’ютерні технології в машинобудуванні)

Козуб Анастасія Євгенівна – ІІ місце, студентка групи 337-К-Д-1, спеціальності Галузеве машинобудування (Комп’ютерні технології в машинобудуванні)

Колбєєва Дар’я Романівна – ІІІ місце, студентка групи 334-К-2, спеціальності Галузеве машинобудування (Комп’ютерні технології в машинобудуванні)

Завдання для І етапу Конкурсу розробила викладачка української мови та літератури Ромащенко Ольга Олександрівна , які охоплювали специфіку, складність, обсяг творчої роботи, володіння художнім словом, мовно-літературну підготовленість конкурсантів.

За підсумками І етапу конкурсу переможці виборюватимуть призові місця серед юних мовознавців вже на обласному рівні.
          Щиро бажаємо їм успіхів.