У Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі

 імені О. О.  Морозова  стартував ХХІІ Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика.

          Конкурс проводили відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови ім. П. Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13.03.2008 р. №168 та з метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

Бажання позмагатися та перевірити власні знання рідної мови виявили студенти І-ІІІ курсів. Запропоновані завдання, які підготувала викладачка української мови та літератури Ромащенко Ольга Олександрівна, охоплювали знання різноманітних розділів науки про мову – лексикології, морфології та синтаксису, давали можливість продемонструвати орфографічні й пунктуаційні навички, уміння редагувати текст. Варто відзначити високий рівень знань та презентації студентських творчих робіт, адже всі учасники надзвичайно сумлінно поставилися до виконання конкурсних завдань.

Рішенням оргкомітету І етапу переможцями Конкурсу стали студенти:

Котьолкіна Домініка Валеріївна – І місце, студентка групи 337-К-Д-1, спеціальності Галузеве машинобудування (Комп’ютерні технології в машинобудуванні)

Третяков Іван Сергійович – ІІ місце, студент групи 338-А-Д-1, спеціальності Автомобільний транспорт (Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів)

Тертишніков Данііл Русланович – ІІІ місце, студент групи 338-А-Д-1, спеціальності Автомобільний транспорт (Обслуговування та ремонт автомобілів та двигунів)

          Переможці І етапу конкурсу будуть представляти наш коледж                на ІІ (обласному) етапі.


            Щиро бажаємо їм успіхів.