21 вересня увесь світ відзначає Міжнародний день миру. У резолюції від 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея постановила щорічно святкувати саме 21 вересня як “день глобального припинення вогню й насильства”.

У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії                                      та хоча б на 24 години припинити проливати кров. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу та компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати та користь для всього людства.

У цей буремний час саме Мир українці цінують найбільше, адже, на жаль, знають не з книг і не з історії, що таке війна. Кожен з нас намагається наблизити мир, як може.  Викладачі та студенти Харківського механіко-технологічного фахового коледжу   імені О. О. Морозова провели   поетичні читання “З Україною в серці” в режимі онлайн-конференції, присвячені миру в рідній країні – прекрасній і сильній, єдиній та неповторній, незламній та святій. Захід супроводжувався презентацією      «За мир у всьому світі – це значить за життя». Усі присутні мали змогу насолодитися патріотичними віршами.

З вітальним словом до всіх учасників та глядачів звернулася заступник  директора коледжу Тетяна Миколаївна Бєлова.