23.09.24. викладач історії Сухомлин І.П. для студентів І та ІІ курсу провела інформаційну хвилинку, з метою привернути їх увагу до героїчної сторінки історії України : партизанського руху під час Другої світової війни.
День партизанської слави відзначається як данина всенародної поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з фашистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи крові і самого життя.
6200 партизанських загонів і підпільних груп, які налічували близько мільйона людей, завдавали відчутних втрат гітлерівським військам на окупованій території, сприяючи вигнанню ворога.
Сьогодні ми згадуємо і про подвиг воїнів Української Повстанської Армії, які боролися за незалежність України проти німецьких військ. Державне свято, присвячене героям партизанського руху в Україні, вшановує пам’ять всіх, хто боровся за визволення України від фашистської окупації.

Студенти, переглянувши презентацію, відео «Карпатський рейд Ковпака: правда і міфи»





Дізналися про тактику дій партизанських загонів, про рейкову війну, про розвідувальну діяльність, про знищення живої сили противника. Про те, що ефективною формою партизанських дій були рейди у тилу противника, які відволікали великі сили гітлерівців, що було суттєвою допомогою військам. Партизанський рух в Україні за своїми масштабами був одним з найпотужніших у Європі. 

Під час нинішньої збройної агресії проти України звичайні громадяни в тилу у ворога також мають свій рух спротиву «Жовта стрічка». Мільйони українців знаходяться під окупацією. Але всі ми об’єднані жовтою стрічкою. Це наша можливість боротися без зброї. В наших руках не менш ефективна зброя – громадянський протест.

Ми віддаємо належне тим мільйонам наших предків, які ратною звитягою створили передумови для існування суверенної, територіально цілісної Української держави.

Вічна слава  героям, що боронили і боронять незалежність України!