1.10.2024 – День Захисників та Захисниць України. Це свято уособлює мужність і героїзм сильних і патріотичних людей, які в різний час і на різних фронтах захищали незалежність нашої держави, нашу свободу та право на мирне життя. За традицією студенти Харківського механіко-технологічного фахового коледжу імені О.О. Морозова відзначали День Захисників та Захисниць і Свято Покрови Пресвятої Богородиці та вшановували Українських козаків, заступницею, яких є Пресвята Богородиця. Поєднання цих свят є символом непорушного зв’язку багатьох поколінь захисників України та проявом поваги до них.

Студенти групи 342-К-1 та викладачі коледжу доєдналися до інформаційно-просвітницької години «Слава незламним захисникам», яку представив викладач предмету «Захист України» Сергій Іванович Володимиров. Метою заходу було сформувати у студентів  розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до воїнів, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за минуле нашої Батьківщини, прищеплювати любов до неньки – України.       

Під час виступу студенти Максим Дегтяренко, Вікторія Шовкова, Вікторія Чирва, Станіслав Ловчинський, Вячеслав Решетняк, Дмитро Ткач, Ілля Фатаєв, Володимир Федоренко, Дмитро Шеханін  згадали всіх тих, хто стояв на варті рідної землі колись і сьогодні. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя за незалежність. Вічна Слава і Пам’ять загиблим героям! Усім захисникам та захисницям побажали здоров’я, мирного неба. Нехай любов до України та людська повага надихають на нові звершення у благородній справі служіння Батьківщині!