18 жовтня 2024 року відзначається Європейський День боротьби з торгівлею людьми. В умовах воєнного стану ризик потрапляння в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами, став більшим. Багато громадян виїжджають за кордон або в інші регіони, шукають нову роботу. Тож як не стати жертвою? Відповіді на ці та інші питання студенти знаходили під час тематичних заходів, що відбулись у Харківському механіко-технологічному фаховому коледжі імені О.О. Морозова.

Мета проведених заходів – підвищення обізнаності молоді про сучасні виклики у сфері безпеки та формування навичок розпізнавання небезпечних ситуацій.

14-18 жовтня 2024 року класним керівником Наталією Анатоліївною Шишенко проведено тиждень «ПротиДІЙ торгівлі людьми».

Під час  онлайн-конференції «Проти ДІЙ торгівлі людьми» для студентів  3-4 курсів Наталія Анатоліївна  надала інформацію про проблему торгівлі людьми,  звернула увагу на те, що потрібно  зробити, щоб убезпечити себе або своїх близьких, які приймають запрошення на роботу за кордоном, від небажаних наслідків. Студенти навчилися розпізнавати ризиковані пропозиції, що можуть у подальшому призвести до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Захід супроводжувався відеоматеріалами та презентацією.

Для студентів 1-2 курсів  відбулися інформаційні  години «Людина-не товар», які  провели класні керівники Ромащенко Ольга Олександрівна та Кравченко Вікторія Олександрівна. Було обговорено актуальні проблеми, пов’язані із торгівлею людьми, питання важливості знання методів запобігання злочину. Студенти ознайомилися з історією заснування дня, активно цікавилися темою, обговорювали поточну ситуацію в Україні та ставили запитання щодо захисту постраждалих. Також переглянули тематичну презентацію, яка розкривала основні аспекти проблеми, причини її поширення та способи запобігання.

З метою визначення рівня обізнаності із видами загроз та способами запобігання торгівлі людьми було проведено онлайн-анкетування «Протидія торгівлі людьми» для студентів 3-4 курсів та співробітників коледжу.

Європейський день протидії торгівлі людьми є важливим нагадуванням про необхідність активної боротьби з цим явищем і захисту прав кожної людини.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *