Всі свої знання та досвід люди споконвіку передавали книгам. З книжок ми можемо дізнатись про минулі часи і заглянути у майбутнє, відкрити для себе весь неосяжний світ. Книга – це бездонна глибина, скарбниця знань і душі, одне з найбільших на землі див, унікальне людське творіння. 

30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Роль бібліотеки в житті суспільства особлива, адже вони покликані сприяти розвитку особистості свого читача, його літературній освіті, формувати його інформаційно-освітню обізнаність і художній смак, прищеплювати любов до читання. Тому і не дивно, що саме Всеукраїнському дню бібліотек було присвячено виховний  захід «Історія українських бібліотек», який відбувся              30 вересня 2024 року в Харківському механіко-технологічному  фаховому коледжі імені О.О. Морозова.

У проведенні відкритого заходу прийняли участь студенти спеціальності 133 Галузеве машинобудування, група 342-К-2. Вікторія КРАВЧЕНКО, класний керівник розповіла  студентам про цікаві історичні факти з історії виникнення українських бібліотек. Студенти з задоволенням проглянули презентацію “Знайомство з бібліотекою” та  сюжет телеканалу “Україна 24” – «Найкрасивіші бібліотеки світу та України».

          Активну участь у проведенні заходу брали студенти Володимир Федоренко та Дмитро Ткач.